Verslag José Rome 2013

Weer thuis - slotwoord

01-06-2013 14:35
Tenslotte: het was een barre tocht met allerlei uitdagingenen en teleurstellingen.
 
Wat hoogte - en dieptepunten......
 
Door de politie van de autobaan geplukt en onder hun escorte naar de eerstkomende afslag. Waarschijnlijk hebben zij medelijden met mij gehad, want ik kreeg geen proces-verbaal.
 
Tot aan mijn knieën in de Rijn gestaan, enorm veel kou geleden en nat, nat, nat....
 
Wel de zwaarste teleurstelling dat ik niet op de voorgenomen wijze naar Rome kon, maar waarschijnlijk is het toch goed geweest dat de trapondersteuning niet werkte, anders was ik doorgereden met alle ellende vandien: onbegaanbare passen, overvolle hotels op de drukke delen van de route enz.
 
Verder heb ik weinig last gehad van drukte op dit deel van de route: in 4 hotels was ik de enige gast! Iemand vroeg mij of ik mijzelf onderweg niet zielig had gevonden. Als antwoord hierop kan ik zeggen dat dit best meeviel, ten eerste mijn aangeboren optimisme en ten tweede elke dag weer de hoop dat het wel beter zou worden!
 
Zoals ik al zei: "als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Ik betrapte mijzelf erop dat ik al plannen aan het maken was om volgend jaar vanaf Stuttgart het tweede deel van de route alsnog te rijden, maar waarschijnlijk moet ik dit soort lange tochten uit mijn hoofd zetten en me meer gaan gedragen als mijn leeftijdgenoten!
 
Dank voor allen die het Blog hebben gevolgd en ook een berichtje hebben achtergelaten en zeer zeker dank voor de gulle donaties voor ons Kenia Project !!!
 

Dag 13

01-06-2013 14:33

Vrijdag 31 mei: Droog, wel bewolkt, maar het zou in de loop van de dag verder opentrekken. Genoten van een uitgebreid ontbijt en pas om 9.30 u. vertrokken.

Wel zoals altijd in Nederland: noord- westelijke wind dus weer op kop. Via Horn-  Heijthuisen -Someren - Asten richting Helmond en vandaar naar Aarle-Rixtel en binnendoor via Zijtaart - Eerde richting huis, veel wind !

In Eerde bij de rotonde zie ik Harrie en Arjan ten Have , komen mij tegemoet, alleen de bloemen ontbraken ! ( geintje !).
 
Heerlijk om weer thuis te zijn na de laatste 80 km.

Dag 12

31-05-2013 16:34
Donderdag 30 mei: De ochtend wederom zwaar bewolkt, echter min of meer droog! In Duitsland een feestdag. dus alles gesloten zelfs de Lidl's en de Aldi's die ik voorbij reed. In het hotel wisten ze mij niet goed uit te leggen waarom, maar het gaat om een "Katholische Feiertag" welke heilige bleef onduidelijk (SacramentSDAG). Route uitgezet tot Linnich, maar het fietste lekker weg en voor 13:00 u was ik het doel AL op 10 km genaderd. Toen maar besloten om door te fietsen naar Roermond, wat primA lukte: een totaal van 112 km!
Kermis in Roermond , maar dat spreekt ook daar blijkbaar niet meer zo aan. Als alles goed gaat, kan ik morgenavond thuis zijn!
Zelfde hotel als op een mijn heenreis, wat vertrouwd aanvoelt.
Hopelijk tot spoedigs in ons eigen Schijndel.

 

Dag 11

29-05-2013 16:44

Woensdag 29 mei: Om 8:00 u al regen en tot nu toe (2.15 u) nog steeds regen. Zojuist heb ik een lekke achterband gereden, gelukkig vlakbij het dorp Meckenheim. Ik heb bij iemand aangebeld die mij kon vertellen dat de fietsenmaker vlakbij zit. Hij was bereid met mij mee te lopen en als hij geen tijd had om te repareren zou hij mij naar Euskirchen brengen met zijn auto !!!

Echter de fiets moet toch gemaakt worden en de goede man had tijd, dus een gelukje!
Nu zit ik in het internetcafee en wacht op de reparatie.Nog steeds regen, steenkoude handen en 12 * Celsius.
Als de fiets klaar is ga ik met de trein naar Euskirchen en zoek daar een hotel.
Dan probeer ik het laatste stuk in 3 dagen te verdelen om naar huis te komen.
Je kunt dit een combi- reis noemen, meer een kwestie van overleven, want niets blijft mij bespaard !
Desondanks blijf ik optimitistisch en zal over een paar dagen weer genieten van mijn eigen bed. Jammer genoeg heb ik afgelopen zondag de paus niet gezien! Maar laat ik niet zeuren en morgen maar weer hopen op beter weer.

Dag 10

29-05-2013 16:43
Dinsdag 28 mei: Soms ben ik de tel een beetje kwijt, maar laat ik de volgorde maar aanhouden:
Een prachtige dag : van Worms langs de Rijn een groot feest, zon, makkelijk traject en veel aardige mensen onderweg. Plotseling kwam ik op de route Trea tegen met 2 vrienden, wij herkenden elkaar onmiddellijk, Trea behoorde tot de groep Santiago en is op weg naar Budapest via de Donau route.
Was al om 4 uur in Boppard wat mijn eindpunt zou zijn, maar omdat voor vandaag de weersomstandigheden slecht zouden zijn, ben ik maar doorgefietst naar Koblenz. Na het eten nog een beetje rondgefietst om te genieten!

Dag 9

27-05-2013 19:38

Maandag 27 mei:

Beste luitjes,
Daar ben ik weer met iets meer optimisme als enkele dagen geleden!
Vandaag is het vanaf 11.00 u. droog geworden en droog gebleven!!! Wat een feest!!!
Om 9.00 u. al per trein van Pforzheim naar Saalbruch en vandaar weer verder per rijwiel. Door het goede weer kon ik flink veel kilometers maken, veel om me heen bezichtigen en haalde na bijna 100 km Worms. Wat een prachtige stad, zowel de bijzondere brug over de Rijn als de Domkerk die meer dan 1000 jaar oud is. Goed hotel vlakbij de Domkerk en een aardige eigenaar.
Loop straks nog een keer rond om alles goed op te nemen en ik ben niet uitgesproken moe.
Voor morgen is de weersverwachting goed dus ik probeer weer het grootste stuk langs de Rijn te fietsen. Echter de fietspaden zijn zeer slecht tengevolge van de vele regen, dus ik moet nog een andere route samenstellen.
Onderweg ontmoette ik een echtpaar die vlak voor Bregenz waren gestrand en eveneens de route hebben gelaten voor wat het is en gaan ook terug naar huis, natuurlijk zwaar teleurgesteld want zij waren bijna een jaar bezig geweest met de voorbereidingen.
Ik ervaar nu dat ik honderden kilometers heb gereden zonder iets te zien: alleen een bespatte bril en vooral goed opletten met het verkeer!
Morgen wordt weer een goede dag, tot dan!
 

Dag 6, 7 en 8

26-05-2013 22:17

24 mei: Ongelofelijk veel ellende: problemen met mijn fiets en steeds maar weer die regen! Op vrijdagavond de zaken op een rijtje gezet: zonder mijn trapondersteuning kom ik de bergen niet over en deze werkt niet en niemand kan dit repareren, ik ben nu in Pforzheim en vandaag al vele klimmetjes moeten overwinnen, veelal lopend .

 

25 mei:Ik heb besloten om op Zaterdagochtend naar een reisbureau te gaan om te zien of er een vlucht gaat van Stutgart naar Rome en ja hoor: op Zaterdagmiddag om 14.00 u. kan ik naar Rome en op zondagavond weer terug naar Stutgart ! Onmiddellijk geboekt en met de shuttle naar de luchthaven: aankomst om 16.00 u. en weer met de shuttle naar hartje Rome. Hotelletje gezocht.

 

26 mei: Zondagmorgen de mis bijgewoond in de St.Pieter, kaarsjes opgestoken en om 17.00 u. de retourvlucht.

Het is nu Zondagavond en blijkbaar heeft het weer de hele dag geregend (niet in Rome ! ) in de stad Pforzheim waar ik mijn fiets en mijn spullen heb achtergelaten. Morgenvroeg spring ik weer op het rijwiel, volgens de hoteleigenaar is het morgen iets beter en hoop ik Worms te halen en dan geleidelijk via de Rijn weer naar huis. Als de regen zo blijft aanhouden zal ik stukken per trein moeten doen.

Ontmoette gisterochtend in de stad het echtpaar dat ik eerder ontmoet had: zij laten zich ( nog ) niet ontmoedigen en gaan gewoon door.

Dag: 6

26-05-2013 01:06
25 mei: Altrip naar Pforzheim: vertrek voor negenen, samen met Gerard die alles op zijn dooie gemak doet.
Aanvankelijk droog, naar Sapeijer de prachtige Dom .Totaal 107 km gefietst en nog geen fietsenmaker gevonden voor mijn onderdeeltje. ASR gebeld, ben niet verzekerd voor dit soort dingen, dus andere oplossing zoeken, echter de klimmen worden steeds moeilijker en ik vrees het ergste!!
Morgen meer.

Dag: 5

26-05-2013 01:04

24 mei : Niederolm naar Altrip:begtonnen met regen, samen met Henk en Carla opgereden naar Nierstein, want ik had ontdekt dat mijn trapondersteuning niet werkte, waarschijnlijk tengevolge van het vele water!

In Niersztein na 26 km in een klap Henk kwijt, Carla zou terugrijden  en ik naar de fietsenmaker, de lieve man heeft twee en een half uur gezocht, het euvel wel gevonden , maar heeft geen onderdeel. Inmiddels steenkoud van het wachten en toen alleen verder, ruim 70 km en koud, koud. In Altrip aangekomen eerste hotel vol, tweede lukte, goed hotel, alles uitgehangen om te drogen. Manager reed met mij rond om fietsenmaker te zoeken.
Wat een water en wat een ellende

Dag 3

21-05-2013 22:56
21 mei: na een niet zo geweldige nachtrust een prima ontbijt en weer om 9 u op de fiets. Het regende nog net niet, fietste 2 Nederlanders voorbij die ook naar Rome gingen, maar hun tempo lag zo laag dat ik na een praatje maar doorgereden ben. Opnieuw regen !!! En nog 75 km voor de boeg. Het fietspad langs de Rijn genomen, soms een voorzichtig regentje, ook hele stukken plenzend. Bij Remagen begonnen stukken van het fietspad onder water te staan tengevolge van de gezwollen Rijn. Telkens weer omhoog en dan de route terugvinden met een natte bril, een zeiknat routeboekje en een bijna onleesbare GPS. Op een gegeven moment zat ik zelfs op een autoweg wat de automobilisten niet zo leuk vonden, wat ze ook duidelijk lieten merken!
Bij Kettig er weer af en nog 18 km naar Koblenz.Daar was de overstroming zo erg dat ik op een gegeven moment moest stoppen en tot mijn knieen in het water stond, via een trapje nar een camping en daar weer de route opgepikt. Een hotel bespreken was s'-morgens niet gelukt dus uiteindelijk uitgekomen bij een Ibis hotel. Ditmaal 90 km onder de wieltjes, maar alles weer helemaal doorweekt! Dus er weer een droogkamer van gemaakt in de hoop dat het morgenvroeg weer allemaal te gebruiken is. Koblenz is een mooie stad met veel nieuwbouw, maar ook een mooi centrum. Bij Remagen nog even naar de pijlers gekeken van de belangrijke brug in de tweede W.O. Morgen ruim 90 km tot Niederolm.
Tot op dit moment is het bepaald geen vakantiereisje, eerder heel hard werken! Wat belangrijk zal zijn is het weer: bij droogte geen probleem, maar met regen is de route bijna niet te volgen, dus graag een gebedje van mijn volgers!
Onderdelen 1 - 10 van 17
1 | 2 >>